Hi ha un potencial radical d'Internet per expandir el nombre de persones actives políticament. Els seus estudis indiquen la possibilitat d'un canvi en les quotes de participació gràcies a la xarxa, amb un increment de participants no tradicionals participant virtualment.
D'acord amb aquests resultats, malgrat que Internet incrementa l'activitat dels militants actuals, també facilita una fàcil i nova manera de participació per a aquells que no ho feien abans.

Mentre que algunes activitats poden ser online i offline a la vegada, com per exemple contactar o discutir, el context proveït per Internet significa que les activitats prenen una nova dimensió, fent-les més visuals, inmediates, auto-elegides i impersonals. Per ex: enviar postals, acudits als amics...

La clau de l'estudi és que la tesi de normalització és que l'efecte d'Internet en política permetrà augmentar l'stock polític de qui milita, i reduirà la influència d'aquells més apàtics. L'estudi respòn una sèrie de preguntes, algunes interessants.

Gibson, Rachel, Lusoli, Wainer & Ward, Stephen (2005), Online participation in UK: Testing a conceptualised model of Internet effects, The British Journal of Politics & International Relations, Vol. 7, pg. 561–583. Disponible aquí.

0 Comments:

Post a Comment