La prescripció de Angelo Panebianco (1988) diu que l'adaptació d'un partit a un canvi d'ambient ha de ser entesa com el producte no només de canvis en, i decisions per, "la coalició dominant", sinó també de les circumstàncies de la seva creació, la seva primera infància i la seva institucionalització. Factors genètics en particular inclouen si el desenvolupament d'organització del partit és després del resultat de penetració territorial (quan un aparell de partit central crea organitzacions locals o regionals) o la difusió territorial (quan organitzacions subnacionales són formades per elits locals i després es combinen en el nivell nacional), si "un patrocinador extern" està present o absent (amb implicacions per a la legitimació del partit), i si el comandament carismàtic ha jugat un paper important. Processos importants institucionals inclouen la consolidació i la incorporació del partit en el corrent principal política de l'estat.

L'article demostra, d'acord amb l'acostament 'genètic' de Panebianco, com els orígens del partit i el desenvolupament, així com l'habilitat de comandament i les circumstàncies especials de context dels partits, ha contribuït a la flexibilitat d'organització i ideològica que ajuda a explicar l'èxit relatiu dels partits polítics xipriotes.


Dunphy, Richard & Bale, Tim (2007); "Red Flag Still Flying?: Explaining AKEL - Cyprus's Communist Anomaly"; Party Politics; 13; 287

0 Comments:

Post a Comment